Ophélie maakte het eergisteren weer al te bont…Mevrouwtje was wakker van 12u tot 4 u. s’ Nachts wel te verstaan. Wat eerst babbelen en zingen was, mondde een uur of twee later uit in gehuil. We dachten dat het één van haar tanden was en gaven haar een suppo. Toen het geween aanhield, besloten we haar toch maar uit bed te halen en even bij ons te leggen tot de suppo zou helpen. Opeens was het wenen gedaan en was ze super vrolijk en actief, ze wou zowaar in het holst van de nacht spelen en ondertussen maar kirren. Bij deze vaststelling waren we onverbiddelijk en vloog ze linea recta opnieuw naar haar kamer in haar bed. Resultaat: 45 minuten geweend aan één stuk. We zijn niet meer langsgeweest en ze is dan van moeheid (?) in slaap gesukkeld. In totaal heeft ze die nacht amper 7 uur geslapen. Ik dacht dat ze dus gister gans de dag zou slapen…Niets van aan: 2 uur ’s morgens en een dut van 45 minuten ’s middags. En gans de dag vrolijk. Conclusie: we hebben een kind die weinig slaap nodig heeft…Jammergenoeg. Maar misschien wordt ze later met die capaciteit wel toponderhandelaar?

Iedereen overstelpt ons met goede raad. Tuurlijk halen we haar niet uit bed als ze wakker is, tuurlijk laten we haar eerst 10 minuten wenen voor we erbij gaan. We passen alle tips toe. Echt waar. Niets lijkt te helpen.

Vannacht was trouwens een succes: slechts twee keer moeten opstaan om het tuutje te geven (5u04 en 5u22)…

Het enige wat we soms doen is ook eens om 21u in bed kruipen, zodat we toch een paar uur geslapen hebben voor de “show” begint.

Tips zijn natuurlijk altijd welkom….