Mijn ouders zijn op reis. Als enige kleindochter heb ik (en natuurlijk R. ook) de taak om voor pépé te zorgen en hem ook te entertainen. Dit wil zeggen dat hij op zaterdag en zondag komt eten, waardoor menu aanpassingen noodzakelijk zijn. Modern voedsel vindt hij maar niets, dus geen pasta’s, quiche, scampi, …. En hij eet graag lekker. En drinken doet hij ook. Al is hij 90, hij aperitieft enkel met Ricard. Chips daarentegen eet hij ook: Lays, hot chili….

Hij weet wat hij wil, de taak houdt dus ook in: boodschappen doen: echte krabsla van Delhaize (geen surimi-brol), echte schotse gerookte zalm (straf gerookt), saucisson van het kraam van de markt en nergens anders (zacht gerookt), schel kaas van de beenhouwer om de hoek, WIT toiletpapier,…. En ga zo maar verder. Bijna een full-time weekend ben je er mee bezig.

En dan niet vergeten dat hij graag telefoneert. Om zeven uur ’s morgens telefoon om te zeggen ‘ik voel me niet zo goed, de dokter moet onmiddellijk komen, maar hij neemt niet op. Regel jij dit even’ (om dan ongerust langs te gaan om 9u en meneer te zien zitten tussen al zijn vrouwelijk bezoek, grapjesmakend). Om 20u ’s avonds om te zeggen dat zijn kiwi’s (15 (!) Gold) die hij de dag ervoor geleverd kreeg, op zijn….

Verwend dat wel, maar we zijn blij dat we het mogen doen.