Onze prinses neemt het niet zo nauw met onze nachtrust. Enkele weken geleden werd ze wel 10 keer per nacht wakker. Alhoewel wakker is veel gezegd. Ze wordt onrustig en weent (of roept), als je haar tuut dan geeft wordt ze opnieuw rustig. Heb je malchance dan herhaalt dit scenario zich dus meer dan 10 keer per nacht. Geef je haar tuut niet, dan begint ze echt te wenen en geraakt zo geëxciteerd dat ze echt wakker wordt en niet meer wil inslapen. Sedert een week ofzo voegen we nu bij haar laatste fles 6 lepeltjes Bambix zeven granen bij. In het begin leek dat te helpen, want dan moesten we maar drie keer per nacht uit bed. Vannacht spande wel de kroon, minstens 10 keer uit bed in een tijdsspanne van een uur en dan klaarwakker. Eerst zingen, dan beetje wenen, dan zingen. Uit ellende hebben we ze dan bij ons in bed gelegd (ik weet het, af te raden, maar na zes maanden verstoorde nachtrust…), geslapen als een roos van 4uur tot 7uur. Wij waren gekraakt…In haar ganse leventje heeft ze misschien al zes nachten doorgeslapen.

De diagnose is dus:

  • overdag een dutje ’s morgens van één uur en ’s middags van hetzelfde. Ondanks weinig slaap is ze niet lastig of neuterig (meestal)
  • eten rond 21u, slapen rond 21.30 à 22u
  • wakker worden rond 2u (nooit eerder)
  • onrustig zijn tussen 2u en 5u, zonder wakker worden, te sussen met tuut, behalve de twee laatste dagen (mét wakker worden dus).

Ik weet het ook niet meer hoor, is dit normaal? Hoort het erbij? Hebben bepaalde kinderen minder slaap nodig? Is haar fles te zwaar, ligt het op haar maag? Of heeft ze honger? (toen we nog nachtvoeding gaven, werd ze NOOIT wakker, behalve als haar uur om te eten er was).

In elk geval voelen we ons als zombies en toegegeven, op bepaalde dagen kan je er beter tegen, maar vandaag dus blijkbaar niet. Mijn ogen pieken en ik voel me moe, moe, moe.

Heeft er iemand tips? Help.